The Post: pakkend

Jaar: 2017
Regisseur: Steven Spielberg

Van The Post verwachtte ik dat het te commercieel, té Hollywood, zou zijn. Maar deze film over journalistiek, politiek en het lekken van overheidsdocumenten in de jaren zeventig in de V.S., met Meryl Streep en Tom Hanks in de hoofdrollen, had ik niet willen missen.  

Pentagon papers

Deze Spielbergfilm vertelt het waargebeurde verhaal van de Pentagon papers, documenten over de rol van de V.S. in de Vietnam-oorlog. Je hebt een klokkenluider, een schokkend geheim, een met geldzorgen vermoeide kranteigenaresse en een haai van een journalist.

Kleine regionale krant

Kay Graham (Meryl Streep) is de erfgename van een kleine, onbelangrijke, regionale krant: The Washington Post. Ben Bradlee (Tom Hanks) is haar hoofdredacteur. The New York Times is hun grootste concurrent en naarmate het slechter met The Post gaat, hoe meer de ogen gericht zijn op deze krant. Bradlee wil dat de ogen ook eens op zíjn krant gericht zijn, en dat lukt.

Journalistiek

Ik liet zelfs een klein traantje bij de film. Niet omdat de film dit noodzakelijkerwijs oproept, maar omdat ik even melancholisch terugdacht aan de tijd dat journalistiek en de kranten nog hun hoogtijdagen beleefden. In The Post is veel aandacht voor het klassieke proces van de productie van een krant.

Conclusie

Samenvattend, The Post verraste me in positieve zin. Het is pakkend, meeslepend en een mooie herinnering aan een vervlogen tijd.

Link naar The Post.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s