Harry Potter and the Sorcerer’s Stone: fantasierijk

Jaar: 2001
Regisseur: Chris Columbus

Ik heb het altijd proberen te vermijden, en toen ik eenmaal had bedacht dat ik me toch eens in de Harry Potter-serie moest verdiepen, heb ik het alsnog jarenlang uitgesteld. Totdat mijn vriendenkring zich ermee begon te bemoeien en ik heel officieel ben ingeleid in de Harry Potter-gemeenschap. Voor het eerst in mijn leven zag ik een Harry Potter film. 

Ultieme uitwerking

Het viel me allemaal reuze mee. Ik had me altijd voorgesteld dat het teveel magie naar mijn zin zou zijn, teveel slechteriken, teveel duistere sferen naar mijn smaak. Maar ik ontdekte dat het vooral de ultieme uitwerking is van het concept fantasie. Iets waar ik vaak wel om kon lachen zelfs.

Kinderfilm

Bovendien zijn de hoofdrolspelers Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) erg schattig. Ze helpen elkaar en vullen elkaar aan. Het keek weg als kinderfilm, en kinderfilms kan ik regelmatig waarderen.

Conclusie

De komende tijd ben ik van plan om alle Harry Potter films te kijken. Tot die tijd kan ik er nog geen volledig oordeel over vellen, maar als we het alléén over Harry Potter and the Sorcerer’s Stone hebben, dan besluit ik: fantasievolle vermakelijke kinderfilm. Aanrader.

Link naar Harry Potter and the Sorcerer's Stone.
Advertenties

Een gedachte over “Harry Potter and the Sorcerer’s Stone: fantasierijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s