A weekend in Paris (Roger Michell) -> Ingeslapen huwelijk

Le Weekend Directed by Roger Michell Starring Lindsay Duncan and Jim BroadbentIk weet niet of ik dit nou mooi of verontrustend vind. Dit is het stel waarvan je nooit zou verwachten dat je het zou worden, maar inderdaad je zou zo kunnen eindigen. Hoewel het nog niet eindigt, want op dat moment gaan ze naar Parijs.

Ze gaan op een aparte manier met elkaar om. De vrouw Meg (Lindsey Duncan) staat aan het roer. Zij bepaalt of haar man Nick (Jim Broadbent) haar mag bekijken terwijl ze zichzelf uitkleedt. Zo heeft ze ook al sinds een lange periode bepaald dat er geen seks meer tussen hun plaatsvindt. Dramatisch portret.

Nick accepteert het allemaal. Wat enerzijds lief is, maar ook erg raar. Deze man is zelf gefrustreerd over hoe zijn werkende leven gelopen is waardoor hij weinig eigen waarde heeft. Meg is de zelfverzekerde.

Een weekend in romantische stad Parijs kan natuurlijk op veel manieren verlopen. Ga ze vooral zelf eens bekijken. De film wordt gepromoot als een “echt romantische film”, maar die mening deel ik niet echt. Het is wat saai af en toe. De scènes volgen elkaar langzaam op. Voor twee mensen bij mij in de bioscoopzaal was het niet enerverend genoeg om de film af te kijken. Het is maar dat je het weet.

Klik voor de IMDb-link hier.

 

Advertenties

4 gedachtes over “A weekend in Paris (Roger Michell) -> Ingeslapen huwelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s